Bussar och trafik

Det är inte alltid man får skriva roliga saker på skolans första sida och den här gången blir det mer förmaningar och pekpinnar är jag rädd.

Först ut är bussarna där vi har fått höra från föräldrar och från barn att det är stökigt i bussarna. Det är en hög ljudnivå och det är en del barn som känner sig kränkta av andra barn på bussen. Vi pratar med eleverna om det i skolan både i klasserna och med enskilda elever. Det är också bra om ni kan prata bussvett hemma så att vi hjälps åt att få ordning i bussen.

Jag vill också uppmärksamma alla på trafiken på morgonen utanför skolan. Nu börjar mornarna bli mörka och vi har barn på väg till skolan som korsar Ölandsgatan där många föräldrar kommer in med bilen för att lämna av sina barn. Vi har också barn på väg till Håstensskolan som korsar Ölandsgatan eller som kör i kanten av gatan. Det vi alla kan hjälpas åt med är:

  • Köra lugnt och sakta
  • Se till så att barnen har reflexer på kläder eller i fickorna som de kan plocka ut
  • Använda Wic-hallens parkering när man lämnar barnen. Det finns en stig som går förbi paviljongen och som gör att det inte blir någon större omväg.

Hälsningar

Jenny och Martin

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.