Program för föräldramöte den 20 september 2016 på Bockstensskolan

Välkomna hit allihop den 20/9! Vi kommer att starta med allmän information utifrån den inbjudan ni fick för någon vecka sedan. Efter informationen kommer ni att ha möjlighet att lyssna till några av de ämnen som ni ser längre ned i programmet. Titta gärna igenom och fundera på vilka pass ni vill besöka. Ni behöver inte anmäla er innan.

Hållpunkter:

18.45-19.15                 Pass 1

19.15-19.45                 Pass 2

Hur kan du hjälpa ditt barn att utveckla läsning och läsförståelse.

En god läsförståelse är grunden till att utveckla kunskap vidare. Kom och lyssna till hur du kan föra textsamtal tillsammans med ditt barn för att öka läsförståelsen. Sofia, Malin Å och Johanna berättar också om detta och vänder sig till barn även i yngre åldrar. Ni hittar dem på Solens avdelning i 2A:s klassrum kl. 18.45 och kl. 19.15.

Läsning har betydelse!

Forskning visar att barn som tidigt möter böcker och läsning har en fördel i skolan. Varför är då högläsning så bra och vilka är de positiva konsekvenserna av högläsning? Kom och lyssna så får ni svar på dessa frågor. Ni får även några boktips på bra böcker att läsa högt för ert barn.Ulrica, Lina och Kicki berättar om läsning i 5C:s klassrum kl. 18.45 och kl. 19.15 och deras pass vänder sig till er som har lite äldre barn på skolan.

Engelskan som ämne på skolan!

Hur arbetar vi med engelskan i skolan? Vad är viktigt i engelskundervisning och hur kan jag som förälder hjälpa mitt barn med engelskan?

Cecilia och Mikael berättar om engelskundervisningen i 5A:s klassrum kl. 18.45 och kl. 19.15. Cecilias och Mikaels fokus ligger på engelskundervisningen i åk 4-5

Skola 24 – hur kommer man igång?

Skola 24 är det datasystem som Varbergs kommun använder på alla grundskolor för att registrera frånvaro. I Skola 24 publiceras också alla elevers omdömen och som förälder kan du skapa en inloggning för att kunna se ditt barns omdöme och frånvaro. Fredrik och Jakob hjälper er som inte har inloggning att komma igång med detta. Har ni frågor om skola 24 är ni också välkomna till Fredrik och Jakob för att ställa dem. Ni hittar dem från kl. 18:45-19.45 i 4b:s klassrum.

Matematik – hur och varför?

Maggan, Caroline Z och Jessica berättar ämnet matematik. Varför är det viktigt och hur man kan träna på matte hemma. De kommer bland annat prata om klockan, multiplikation och division. Caroline, Jessica och Maggan träffar ni i 3D:s klassrum kl 18.45 och kl. 19.15.

Qnoddarna – Vad är det?

Qnoddarna är ett digitalt läromedel som alla klasser i åk 1 och 2 arbetar med. Hanna K, Hanna M och Cecilia H förklarar och visar vad Qnoddarna är och varför vi använder det i skolan. Ni hittar dem i 1A:s klassrum kl. 18.45 och kl 19.15.

Trygghetsgruppen

Skolans trygghetsgrupp arbetar som ett nav kring skolans värdegrundsarbete. Uppdragen som de arbetar med finns förklarade i skolans plan mot kränkande behandling. Matilda, Anette och Kim berättar hur trygghetsgruppen arbetar och hur planen ser ut för detta läsår. Ni träffar dem i 2D:s klassrum kl. 18:45 och kl. 19.15

Flexteamet på Bockstensskolan

Varbergs kommun har startat flexteam på flertalet skolor i kommunen och flexteamen arbetar för att skapa en trygg och lärorik skoldag för de barn som har behov av att vi anpassar verksamheten lite extra. Under kvällen, 18.45-19.45 kan ni komma och hälsa på i vårt flexteam för att se ett exempel på hur kommunens flexteam arbetar. Där kommer ni att träffa Jörgen och Emma som arbetar i flexteamet samt vår specialpedagog Ulrika.  Lokalen hittar ni vid mitteningången i 3-5:huset.

Besök våra fritidsavdelningar

Om ni vill träffa fritidspedagogerna på Bojen, Solen, Vega, Havet och Skeppet så finns de på respektive avdelning. Där kan ni ställa frågor om verksamheten, få ett ansikte på personalen som era barn träffar eller se hur lokalerna ser ut. Personalen finns på respektive avdelning kl. 18.45- 19.15.

Inläsningstjänst

Inläsningstjänst är ett digitalt program som alla kommunens skolor har tillgång till. Med hjälp av inläsningstjänst kan man få alla läromedel, som vi har i bokform, inlästa så att de som vill och de som behöver kan lyssna till böckerna istället. Inläsningstjänst har många bra funktioner och detta berättar Marie J och Louise om i 4D:s klassrum kl. 18.45 samt 19.15.

NOMP

NOMP är något många av era barn har stött på i matteundervisningen och några av er föräldrar kanske också mött det när barnen samlat nompixpoäng. NOMP är ett digitalt läromedel i matematik och Rikard kommer att berätta mer vad det är och hur vi använder det i skolan. Rikard träffar ni i 5C:s klassrum.

Öppet kontor

Vår specialpedagog Pernilla och vår skolsköterska Carina finns på sina kontor och tar emot frågor och kan ge er information om deras arbete på skolan. De finns på sina kontor mellan 18.45-19.45.

Skola ArbetsLiv

SKAL är ett arbete som vi har tillsammans med VIVAB och det handlar om att skapa ett lärande tillsammans med arbetslivet. SKAL startar denna hösttermin och Katarina Sireus och Carolina Ockell arbetar som förstelärare i kommunen och ligger bakom detta arbete. Ni träffar dem i 1D:s klassrum kl. 18.45 och 19.15.

 

För att ni ska hitta till det pass ni vill lyssna till så finns det personal i huset som kan hjälpa er rätt. Det är bara att fråga!

 

Välkomna önskar all personal på Bockstensskolan!

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.