Omdömen tillgängliga i skola 24

 

Nu kan ni se era barns omdömen digitalt via skola 24. Ni loggar in med samma användarnamn och lösenord som när ni anger frånvaro. Ni kan välja att läsa dem digitalt på webbportalen eller skriva ut dem. Om ni har tappat bort er inloggning till skola 24 eller om ni inte har haft någon tidigare så kontaktar ni ert/era barns klasslärare så hjälper vi er att komma igång. Vi kommer också att ha en genomgång kring skola 24 på föräldramötet den 20/9 där vi hjälper er att komma igång.

I omdömet har läraren kryssat i och eventuellt skrivit en kommentar kring ert/era barns kunskaper i varje ämne. De alternativ som finns att markera för läraren är följande:

  • Ej tillräckliga kunskaper
  • Godtagbara kunskaper
  • Mer än godtagbara kunskaper
  • Under lag saknas

I åk 1-4 används inte mer än godtagbara kunskaper utan denna ruta används endast för de omdömen som skrivs i slutet av åk 5. När det gäller underlag saknas så används det alternativet om en elev varit frånvarande under en längre tid på grund av exempelvis sjukdom. Den kan också användas om man har beslutat att anpassa bort ett ämne. Detta sker dock alltid i samråd med vårdnadshavare.

Omdömet kommer sedan att diskuteras på utvecklingssamtalet och kommer att ligga som grund för den plan som skrivs för varje barn på utvecklingssamtalet. Det är bra om ni läser igenom omdömet innan samtalet så att ni känner er förberedda. Om ni har frågor kring varför ert barn fått ett visst omdöme så tar ni med de frågorna till samtalet för att diskutera dem med läraren.

Jenny Wahlfridsson och Martin Enander

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.