Program för föräldramöte den 22 september 2015 på Bockstensskolan

17.30-18.00                 Allmän information i matsalen för förskoleklasserna, åk 1, 2A och 2B

18.00-18.30                 Allmän information i matsalen för 2C,2D, åk 3-5

18.45-19.15                   Pass 1

19.15-19.45                    Pass 2

Under två veckors tid har eleverna på skolan samlat in pengar till flyktingarna ute i Europa. För er som vill kommer vi att ha en sparbössa där ni kan lägga en slant som vi sedan sätter in på Röda korsets hjälp för människor på flykt.

Under kvällen kommer ni att ha möjlighet att lyssna till följande ämnen. Titta gärna igenom och fundera på vilka pass ni vill besöka. Ni behöver inte anmäla er innan.

Läsning har betydelse!

Forskning visar att barn som tidigt möter böcker och läsning har en fördel i skolan. Varför är då högläsning så bra och vilka är de positiva konsekvenserna av högläsning? Kom och lyssna så får ni svar på dessa frågor. Ni får även några boktips på bra böcker att läsa högt för ert barn.

Läsning är viktigt och vi har därför två grupper av lärare som berättar om detta. Christel och Ann-Mari berättar om läsning och arbetet kring läsningen med de yngre barnen på skolan i 1A:s klassrum kl. 18.45 och kl. 19.15.

Ulrica, Lina och Kicki berättar om läsning i 4C:s klassrum kl. 18.45 och kl. 19.15 och deras pass vänder sig till er som har lite äldre barn på skolan.

Engelskan som ämne på skolan

Hur arbetar vi med engelskan i skolan? Vad är viktigt i engelskundervisning och hur kan jag som förälder hjälpa mitt barn med engelskan?

Cecilia och Kerstin berättar om engelskundervisningen i 4A:s klassrum kl. 18.45 och kl. 19.15. Cecilias och Kerstins fokus ligger på engelskundervisningen i åk 4-5

Håkan berättar också om engelskundervisningen och om hur man fokuserar på att få barnen att prata engelska. Håkan finns i 2C:s klassrum kl. 18.45 samt 19.15

Trivselledarna på skolan!

Det är nu tredje året som Bockstensskolan är med i trivselledarprojektet. Trivselledarna finns i åk 3-5 och fokus ligger på att skapa aktiviteter på rasterna som eleverna håller i. Jessica och Fredrik håller i arbetet tillsammans med de elever som är trivselledare. Jessica och Fredrik berättar om arbetet med trivselledarna i 3B:s sal kl. 18.45.

Skola 24 – hur kommer man igång!

Skola 24 är det datasystem som Varbergs kommun använder på alla grundskolor för att registrera frånvaro. I Skola 24 publiceras också alla elevers omdömen och som förälder kan du skapa en inloggning för att kunna se ditt barns omdöme och frånvaro. Fredrik och Jakob hjälper er som inte har inloggning att komma igång med detta. Ni hittar dem från kl. 19.15 i 3b:s klassrum. Det är drop in fram till 19.45.

Planen mot kränkande behandling

Varje läsår ska en ny plan mot kränkande behandling upprättas på skolan. Innan vi färdigställer årets plan vill vi få in åsikter från er föräldrar. Skolans kurator Matilda går igenom hur årets plan ser ut och ni får också tid att läsa igenom den och komma med synpunkter. Matilda berättar om planen kl. 18.45 och 19.15 i FA:s klassrum

Utvecklingen i skolan och nya undervisningsmetoder

Under de senaste åren har skolan stått i fokus inom forskning, medier och inom politiken. Mycket förändras i skolan och nya metoder, nya begrepp och ny forskning kommer skolan till del. Detta innebär en spännande tid och vi vill förklara vilka metoder och begrepp vi fokuserar på. Sofie, Sofia och Johanna berättar bland annat om BFL och de fem förmågorna som idag är en viktig grund inom lärandet i klassrummet. Ni kan lyssna på dem i 3C:s klassrum kl. 18.45 och kl. 19.15

Bridge på fritids

Bridgeklubben kommer till fritidshem Vega och spelar bridge med de barn som vill. Alla barn i åk 3-5 har varit på Bridgeklubben och fått en lektion kring hur man spelar bridge. Representanter från Bridgeklubben kommer och berättar om varför vi har detta samarbetet och ni kan lyssna på dem i 4B:s klassrum kl. 18.45 samt 19.15.

Öppet fritids

Om ni vill träffa fritidspedagogerna på Bojen, Solen, Vega, Havet och Skeppet så finns de på respektive avdelning. Där kan ni ställa frågor om verksamheten, få ett ansikte på personalen som era barn träffar eller se hur lokalerna ser ut. Skeppets personal är på avdelningen 17-17.30. Personalen på Bojen, Vega, Solen och Havet finns på respektive avdelning kl. 18.45- 19.15.

Öppet kontor

Specialpedagoger och skolsköterska finns på sina kontor och tar emot frågor och kan ge er information om deras arbete på skolan. De finns på sina kontor mellan 18.45-19.45.

För att ni ska hitta till det pass ni vill lyssna till så finns det personal i huset som kan hjälpa er rätt. Det är bara att fråga!

Välkomna önskar all personal på Bockstensskolan!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.