Sommarlov!

sommarblommasommarblomma                                 

Nu har eleverna tagit de sista arbetstagen innan sommarlovet och vi vill tacka alla föräldrar för gott stöd och samverkan under året. Ni har varit ett stöd för vårt arbete i stort och smått. Vi har fått material från er; både att arbeta med men också för att göra det fint på skolan. Ni har gett oss många tankar och idéer för oss att arbeta vidare med. Inte minst har ni sett till så gympapåsen kommit med, frukten hamnat i väskan och att läxorna blivit gjorda. Det kanske inte känns som stora saker men det är viktigt för att skoldagen ska fungera bra.

När eleverna kommer tillbaka den 19 augusti ser det lite annorlunda ut på skolan. Några pedagoger kommer att ha lämnat oss och några nya kommer att börja hos oss. Vi har tre stycken pensionärer som lämnar oss efter terminen är slut och det är Mariana Svärdstedt, Bo Elftorp och Inga-Lena Hafström. När Mariana lämnar Havets fritidsavdelning kommer istället Samira Mehovic att börja där. Bosses klass kommer att få en ny lärare som heter Saime Haxha Emini.

Anna Fagenheim, Hanna Duerlund och Sofie Gröndahl kommer att börja arbeta på andra skolor i kommunen. Anna kommer att ersättas av Louise Svensson som kommer att vara lärare i åk 3. Sofie kommer att ersättas av Marie Kind på Vega. Ann-Marie Sahlén, som arbetar på Skeppets fritidsavdelning, kommer att ta över bildundervisningen efter Hanna. Ann-Marie kommer dock vara kvar på Skeppets fritids på eftermiddagarna. Hannas tjänst på Vegas fritidsavdelning kommer Christoffer Eriksson att ta över.

Cecilia Häggstam kommer att vara föräldraledig under kommande läsår och kommer då att ersättas av en Cecilia Löwdin. Cecilia Häggstam är dock kvar en bit in i september.

Vi kommer också att få fler elever till skolan i höst och detta innebär att vi också behöver mer personal på skolan. Vi har därför behov av ytterligare två förskollärare till hösten. Vi har därför anställt en förskollärare som heter Linda Sagestam. Carola Sävenskog Lindblom har under detta läsår haft arbetsuppgifter i åk 4 men kommer från hösten att arbeta med förskoleklass FC.

Vi har också behov av att utöka bemanningen på Vegas fritids och därför kommer Mari Edvall att byta från Bojens fritidsavdelning till Vega. Maris tjänst på Bojen kommer att ersättas av Jenny Carlsson.

Inom skolans elevhälsateam blir det också förändringar. Skolkurator Maria Fredriksson kommer i augusti att börja en ny tjänst i Falkenberg och ersätts av Matilda Svalander. Solweig Karlsson har vikarierat som specialpedagog hos oss under året men från augusti kommer Ulrika Lennartsdotter tillbaka på sin tjänst som specialpedagog. Ulrika har arbetat med andra uppgifter under året och delvis också varit tjänstledig för utlandsarbete. Monica Lindberg, som arbetat som specialpedagog hos oss kommer också att börja arbeta i Falkenberg och tjänsten som specialpedagog är därför ute på annons just nu.

Barnen på skolan blir fler och fler och vi kommer till hösten att ha fyra klasser i varje årskurs utom i åk 4 och 5. Detta innebär att vi kommer att behöva använda paviljongen som finns bredvid grusplanen. 5a och 5b kommer mestadelen av sin undervisning i paviljongen. För att inte 5c ska hamna utanför samarbetet med åk 5 så kommer vi att leta nya samarbetsytor för klasserna.

Sist men inte minst önskar vi er en riktigt skön sommar!

Hälsningar

Martin och Jenny

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.