Lucia på Bockstensskolan

I fredags var det dags för skolans Luciafirande och i vanlig ordning stod årets 3:or för Luciauppvaktningen. Tre föreställningar ordnade de under dagen och alla som fick möjlighet att se Luciatåget kunde inte vara annat än nöjda. Traditionella sånger blandades med nya och flera av eleverna sjöng solo eller i en mindre grupp. Fantastiskt modigt och fantastiskt fint! Min personliga favorit är nog Välkommen hem och den sjöng hela Luciatåget tillsammans likväl som solosång. Kan tänka mig att ett eller annat öga blev rört – i alla fall hos föräldrarna!

Första föreställningen ägnades åt föräldrar samt till Rotary. Rotary bjuds varje år på Luciatåg och innan det äts en frukost i matsalen som tack för de insatser Rotary gör för Bocksstensskolan. Rotary läser med elever ur åk 2 varje termin för att träna läsning. De premierar också elever ur åk 3-5 vid fyra tillfällen under året där fokus ligger på personlig utveckling. Därutöver samarbetar skolan med Rotary kring exempelvis arbetet kring kränkande behandling.

Vi vill passa på att tacka alla elever i åk 3 för det fina Luciatåget! Tack också till vår musiklärare Lina och 3:ornas andra lärare; Cecilia, Ulrica, Maggan, Malin och Bosse som har haft hektiska dagar att få ihop allt och som har arbetat fram idéer tillsammans med eleverna för att få ett Luciatåg som eleverna kan känna sig nöjda med.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.